GoedebuurKattenbroek

Masker BIK
BIK-logo

GoedebuurKattenbroek is de nieuwe burenhulpdienst in Kattenbroek die door Indebuurt033, het sociale wijkteam en wijkbewoners wordt opgezet. GoedebuurKattenbroek krijgt in haar opstartfase ondersteuning van de Burenhulp Zielhorst.

Voor wie is GoedebuurKattenbroek?

Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarbij een helpende hand meer dan welkom is, bijvoorbeeld door ziekte, bij het ouder worden of wanneer u er alleen voor komt te staan. Alledaagse dingen kunnen dan moeilijker gaan, zoals zware boodschappen dragen of een schilderij ophangen. Familie en vrienden wonen soms ver weg of doen al zoveel voor u dat u hen liever niet vraagt. U kunt bij de GoedebuurKattenbroek terecht als u door persoonlijke omstandigheden even hulp nodig heeft.

Wat biedt GoedebuurKattenbroek?

Bij GoedebuurKattenbroek bieden wijkgenoten u graag een helpende hand. Het gaat om kortdurende hulp en er zijn geen kosten aan verbonden. Bij GoedebuurKattenbroek kunt u bijvoorbeeld aankloppen voor:

  • Een luisterend oor, een kopje koffie
  • Winkelen of een wandeling maken in de wijk
  • Een klusje in de tuin
  • Gebruik van digitale apparaten zoals telefoon, televisie (instellen) en dergelijke
  • Computerhulp
  • Kleine klusjes in huis zoals een lamp ophangen
  • Meekijken bij administratieve vragen
  • Boodschappen samen (of laten) doen
  • Bezoek aan een specialist in het ziekenhuis

Wat biedt GoedebuurKattenbroek niet?

GoedebuurKattenbroek biedt geen medische of lichamelijk verzorgende handelingen. Dus géén zorg die de (thuis)zorg biedt. 
Als uw vraag niet geschikt is voor deze burenhulpdienst dan wordt er met u meegedacht waar u met uw vraag terecht kan.

Hoe werkt het?

U legt uw vraag voor aan de vrijwilliger van de GoedebuurKattenbroek. Die neemt de vraag aan en bekijkt of de GoedebuurKattenbroek u kan helpen. Als dit mogelijk is, worden wijkbewoners met elkaar in contact gebracht. De Burenhulp benadert voor u een wijkbewoner die zijn/haar hulp heeft aangeboden. Deze hulpbieder neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Na afloop wordt aan beiden gevraagd hoe de ervaring was. 

Vragen?

José van den Tweel (Indebuurt033)
Maatschappelijk Dienstverlening Participatie
E: Jose.vandenTweel@indebuurt033.nl