Kerstactie met scholieren 2017

Masker BIK
BIK-new

Kerstactie 2017: scholieren maken kerststukje voor ouderen in de wijk

Op vrijdag 8 december 2017 maakten 200 scholieren uit Amersfoort kerststukjes speciaal voor ouderen in de wijk Kattenbroek. Met deze actie wilden de scholieren ouderen in het zonnetje zetten. Ouderen hebben immers in de jaren vijftig Nederland weer opgebouwd en stonden aan de wieg van de welvaart zoals we die nu kennen. Zij zijn waardevol voor ons allemaal en verdienen daarom een kerststukje!

Scholieren van de Gabrie Mehenschool maakten 250 kerststukjes onder begeleiding van bloemist Godelieve van den Hengel-Spijker en cursisten van de Elso Post Floral Academy, de bloemenvakschool gevestigd in Ede. De kerstactie werd ondersteund door het Buurtbestuur Kattenbroek-Hoogland en BewonersIniatieven Kattenbroek (BIK). De actie was mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het buurtbudget.
De inkoop van benodigde materialen werd geregeld door de Felini Foundation. Deze stichting bevordert communicatie tussen generaties met vrolijke, positieve projecten. 
Supermarkt Picnic verzorgde de bezorging van de kerststukjes op vrijdagmiddag 8 december. De scholieren bezorgden zelf ook kerststukjes op maandag 11 december bij ouderen in hun straat of buurtje.

Kerststukje
Click to listen highlighted text!