Kerstactie met scholieren

Masker BIK
BIK-new

Kerstactie: scholieren maken kerststukje voor ouderen in de wijk

Vrijdag 8 december maken 200 scholieren uit Amersfoort kerststukjes speciaal voor ouderen in de wijk Kattenbroek. Met deze actie willen de scholieren ouderen in het zonnetje zetten. Ouderen hebben immers in de jaren vijftig Nederland weer opgebouwd en stonden aan de wieg van de welvaart zoals we die nu kennen. Zij zijn waardevol voor ons allemaal en verdienen daarom een kerststukje!

Scholieren van de Gabrie Mehenschool maken 250 kerststukjes onder begeleiding van bloemist Godelieve van den Hengel-Spijker en cursisten van de Elso Post Floral Academy, de bloemenvakschool gevestigd in Ede. De kerstactie wordt ondersteund door het Buurtbestuur Kattenbroek-Hoogland en BewonersIniatieven Kattenbroek (BIK). De actie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het buurtbudget.
De inkoop van benodigde materialen wordt geregeld door de Felini Foundation. Deze stichting bevordert communicatie tussen generaties met vrolijke, positieve projecten. 
Supermarkt Picnic verzorgt de bezorging van de kerststukjes op vrijdagmiddag 8 december. De scholieren bezorgen zelf ook kerststukjes op maandag 11 december bij ouderen in hun straat of buurtje.

Kerststukje
Click to listen highlighted text!