Masker BIK

Indebuurt033

Indebuurt033 coördineert sinds 2017 het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Wij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Ook zijn we er voor mensen die anderen willen ontmoeten, die vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken, wonen of andere leefgebieden. Indebuurt033 geeft informatie en advies, biedt een luisterend oor en (kortdurende) ondersteuning waar nodig. Namens Indebuurt033 zijn Mourad Akachar (jongerenwerker) en Eefke Wesdorp (buurtnetwerker) in Kattenbroek actief en werken zij samen met buurtbewoners. Zij stellen zich hieronder aan je voor.

Contact

Email: info@indebuurt033.nl

Internet: www.indebuurt033.nl

Buurtnetwerker Eefke Wesdorp

Buurtnetwerker Eefke Wesdorp

Eefke is als buurtnetwerker de ‘ogen en oren’ van Hoogland en Kattenbroek: ze weet wat er speelt en wat de vragen en signalen zijn. Ze kent veel bewoners, bewonersinitiatieven en (in)formele, lokale organisaties. “Ik help bewoners graag een eindje op weg met de realisatie van hun plannen voor de buurt(bewoners). Ik leg graag verbindingen tussen bewoners(organisaties) onderling en bouw graag mee aan sociale netwerken. Mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven zijn: Goede Buur Kattenbroek, Bakkie Kroost dat in september 2018 voor papa’s/mama’s met kids tussen 0-4 jaar en verschillende activiteiten voor senioren zoals Moeiteloos ontmoeten etc."

Contact Eefke Wesdorp

Telefoon: 06-81352564

Email: eefke.wesdorp@indebuurt033.nl

Jongerenwerker Mourad Akachar

Jongerenwerker Mourad Akachar

Zo is Mourad met jongeren aan de gang om met en voor elkaar activiteiten te organiseren. Wordt er binnenkort een programma Young Leaders gestart met jongeren uit Kattenbroek en zorgt hij ervoor dat jongeren een stem krijgen in de wijk via de werkgroep Jeugd & Jongeren in Kattenbroek. “Als jongerenwerker leg ik contacten tussen jongeren, bewoners en organisaties. Dit doe ik samen met Eefke. Samen zijn we bezig verbindingen te leggen in Kattenbroek met scholen, kinderdagverblijf, Amerpoort en (sport)verenigingen.”

Contact Mourad Akachar

Telefoon: 06-43141257 of

Email: mourad.akachar@indebuurt033.nl

Informatiewinkel033 Noord

Informatie
Indebuurt033 heeft voor Amersfoort Noord één informatiewinkel (Het Pluspunt in Kattenbroek) en 3 informatiepunten. In de winkel staan vrijwilligers, juridische en maatschappelijk dienstverleners voor je klaar.

Je kunt bij daar  terecht met allerlei vragen over zorg, welzijn, wonen of financiën. Heb je bijvoorbeeld een ingewikkelde brief ontvangen van belastingdienst of wil je weten hoe je een bepaalde subsidie aan moet vragen, dan kun je bij hen terecht. Wil je weten welke activiteiten bij jou in de buurt georganiseerd worden, dan vertellen ze je er graag meer over. Ook als je graag iets wilt betekenen voor een ander helpen ze je met het vinden van vrijwilligerswerk dat bij je past.

Hulp en ondersteuning
Soms kun je wel wat hulp gebruiken, of het nu gaat om ondersteuning bij het boodschappen doen of hulp bij het opvoeden van lastige pubers. De medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar. Kunnen zij je niet zelf helpen, dan verwijzen ze je door naar de juiste mensen of instanties die dat wel kunnen.

Contact Informatiewinkel033 Noord

Adres:
Hof der Gedachten 26
3823 WB Amersfoort

Telefoon: 033 – 7370353

Email: noord@indebuurt033.nl

Openingstijden

Maandag: 09.00 – 13.00

Dinsdag: 09.00 – 13.00

Woensdag: 09.00 – 13.00

Donderdag: 09.00 – 13.00